İçeriğe geç

Çilek Bitkisi Güneşi Sever Mi

Çilek bitkisi kaç günde bir sulanır?

Bu şekilde kışlayan bitkiler ilkbahar ve yaz aylarında sulanır. Bu nedenle, yağmur yağmadığı ilkbahar aylarında karık sulama haftada bir kez yapılmalıdır. Damla sulama, günlük buharlaşmaya bağlı olarak düşük akış hızları ve su hacimleriyle günlük olarak yapılabilir veya sulama 3-4 günde bir yapılabilir.

Çilek gölgeyi sever mi?

Çilek ekilen alanın güneş ışığı alması önemlidir. Güneş ışığı almayan fideler kavrulmuş ve küçük olacak, yetiştirilen çileklerin kalitesi düşük olacaktır. Evde çilek yetiştirirken bahçede veya balkonda güneşli yerlere konulmalıdır. Yetiştirildiği toprağın azot bakımından zengin olması çilekleri daha verimli hale getirir.

Çilek çok suyu sever mi?

Çilekler düzenli ve eşit şekilde sulanmalıdır. Toprak her zaman nemli olmalı, ancak ıslak olmamalıdır. Aşırı sulama çilek köklerinin çürümesine neden olabilir. Çilek bitkilerini bol güneş alan bir yere yerleştirin.

Çilek nasıl ortamı sever?

DIŞ MEKANDA ÇİLEK YETİŞTİRME Çilekler -10 °C’ye kadar soğuk koşullarda yetiştirilebilir. Daha soğuk bölgelerde, bitkiler saman ve kuru yapraklar gibi malzemelerle kaplanarak dondan korunmalıdır. Çilek yetiştirmek için en uygun toprak; Drenajlı, kumlu tınlı ve hafif topraklardır.

Çileğin verimli olması için ne yapmalı?

Çileklerin yetişmesi için, düşük kireç içeriğine sahip topraklar seçmeniz gerekir. Bunun bir örneği turba toprağıdır. Fideler meyve verdiğinde, toprağı gübrelerle zenginleştirmek veriminizi artıracaktır. Dikimden sonra, toprağın sürekli nemli kaldığından emin olmalısınız.

Çilek bitkisi neyi sever?

Ø Toprak gereksinimleri ve toprak kalitesi: Çilek genel olarak; derin, verimli, iyi drene edilmiş, yüksek nem tutma kapasitesine sahip topraklarda iyi büyür ve zengin verimler üretir. En iyi toprak kumlu-tınlı ve iyi drene edilmiş topraktır. Ayrıca alüvyonlu humuslu-tınlı topraklarda da iyi büyür. Kireçli toprakları sevmez.

Çilek fidesinin ömrü ne kadardır?

Kullanım ömrü 3 ila 5 yıl arasında değiştiği için uzun süre üretebiliyoruz. Elbette, size anlattıklarım Hindistan cevizi ununu en iyi şekilde nasıl kullandığınıza bağlı. Aksi takdirde aşırı sulama ve bakımsızlık ömrünü kısaltabilir ve hatta bitkilere zarar verebilir.

Çilek en çok hangi gübreyi sever?

Üretim önerileri: Kaliteli çilek yetiştiriciliğinde, toprak için çevre dostu, güvenli ve etkili olan susam yağı atığı, soya küspesi veya fermente soya fasulyesinin temel gübre olarak kullanılması önerilir.

Çilek dibine ne konur?

Çilekler birçok farklı gübre ile desteklenir. Ekimden önce fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler ve magnezyumlu gübreler uygulanır. Ekimden sonra azotlu gübreleme yapılmalıdır. Birçok bitki gibi çileklerin de azota ihtiyacı vardır.

Çilek kaç cm ara ile dikilir?

Dekara ortalama 5.000 – 6.

Çilek yağmuru sever mi?

Dikim sırasında fidelerin hızlı ve sağlıklı büyümesi için sulamaya dikkat edilmelidir. Çiçeklenme sırasında yağmur yağması istenmeyen bir durumdur. Yağmur tozlaşmayı engeller ve meyveler olgunlaşmaya başladıktan sonra yağmur yağarsa meyveler yumuşar, lekeler oluşur ve çürüme olasılıkları artar.

Çilek fidesi kaç yıl meyve verir?

Taze dal fidanı kullanılması durumunda ilk yıl verim düşük, sonraki yıl yüksek olur ve 3-4 yıl ürün alınabilir. Frigo Fidan sonbaharda kol fidanlarından çıkarılıp ekime kadar -2 °C’de bekletilen fidandır.

Çilek çürümesi nasıl önlenir?

Çilekler satın alındıktan sonra iki gün buzdolabında saklanmalıdır, buzdolabındaki sıcaklık en fazla 4 derece olmalıdır. Çilekler yıkanmadan saklanmalıdır; yıkanıp saklanırsa bozulma oranı artar. Çilekleri saklarken sapı çıkarılmamalıdır, çünkü bu bozulma riskini artırır.

Saksıda çilek nasıl bakılır?

Çilek yetiştirmek için çapı 25-30 cm ve derinliği 20 cm olan saksılar yeterlidir. Ancak saksı ne kadar küçükse toprağın o kadar sık ​​sulanması gerekir. Kısa gün çilekleri yetiştirmek istiyorsanız, saksıdan ziyade ahşap çerçeveli yükseltilmiş bir yatağa dikmeniz daha iyidir.

Çilek soğuktan etkilenir mi?

Çilekler soğuğa duyarlı bir meyvedir. İdeal toprak sıcaklığı 10 ila 15 derece arasındadır. Çilek fideleri dikmeden önce, bol yağmur alan bir toprak seçmeniz de tavsiye edilir.

Çilek yağmurlama ile sulanır mı?

Ayrıca yağmurlama sulama ve çilek yetiştiriciliğinde de kullanılır. Çilek için sulama yöntemleri; karık, yağmurlama ve damla sulama yöntemleridir. Sulama, ekim sistemine bağlı olarak farklı yöntemlerle yapılabilir. Yağmurlama ve damla sulama yöntemleri bunun için en iyisidir.

Çilek en çok hangi gübreyi sever?

Üretim önerileri: Kaliteli çilek yetiştiriciliğinde, toprak için çevre dostu, güvenli ve etkili olan susam yağı atığı, soya küspesi veya fermente soya fasulyesinin temel gübre olarak kullanılması önerilir.

Altın çilek su sever mi?

Ormanların iç kesimlerinde, dere ve akarsu kenarlarında ve ekili alanlarda doğal olarak yetişme imkânı bulur. Yazın iyi gelişebilmesi için sulanması gerekir. Özellikle meyvenin olgunlaşma döneminde bol suya ihtiyaç duyar.

Çilek çiçek açtıktan sonra ne zaman meyve verir?

Çilek çiçekleri kümeler halindedir. Buna modifiye edilmiş sap denebilir. Çilekler için iyi tozlaşma gereklidir. Tozlaşmadan sonra meyve genellikle 30-35 günde olgunlaşır. Çileklerde çiçek tomurcukları kısa günlerde, kollar ise uzun günlerde gelişir. Bu nedenle çileklerde gün uzunluğu verimlilikle ilişkilidir.

Tavsiyeli Bağlantılar: 1 Gün 24 Saat Olduğunu Kim Buldu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort