İçeriğe geç

Acemi Kelimesinin Eş Anlamlısı Ne

Acemi eş anlamlısı nedir?

TDK sözlüğüne göre bu kelime “işinde veya mesleğinde yeni olan kişi” anlamına gelir. Bu kelimenin eş anlamlısı oyuncaktır. “Oyuncak” kelimesi Türkçe kökenlidir ve “deneyimsiz, acemi, yeni başlayan” olarak tanımlanır.

Aceminin eş ve zıt anlamlısı nedir?

Acemiler, henüz bir zanaatta veya başka bir meslekte deneyim kazanmamış ve bu konuda çok az bilgisi olan kişilerdir. Bu kelimeye karşılık olarak, zıt anlamlı olarak “usta” kelimesini kullanabilirsiniz.

Usta acemi eş anlamlı mı?

Türk Dil Kurumu (TDK), “usta” sözcüğünün anlamını açıklarken “bir sanatı usulüne uygun olarak öğrenmiş ve onu bağımsız olarak yapabilen kişi” ifadesini kullanmıştır. Usta sözcüğünün karşıtını, yani zıt anlamlılarını ifade eden sözcükler ise “acemi, acemi, çırak”tır.

Asker kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Asker kelimesinin eş anlamlısı vardır. Asker kelimesinin eş anlamlısı er’dir.

Aceminin anlamı ne?

Arap olmayan kabile ve aşiretlerden birine mensup olan, 2. Arap olmayan.

Zıt anlamlısı nedir?

Anlamları birbirinin tam tersi olan kelimelere zıt anlamlı kelimeler denir.

Acemi kişiye ne denir?

Acemi: Bir işte veya durumda yeni başlayan deneyimsiz kişi. Eş anlamlılar: acemi, yeni başlayan, öğrenci. Acemi, bir alanda veya aktivitede yeni olan kişidir. Gençler buna çaylak veya noob demeyi tercih ediyor.27 Temmuz 2022Acemi: Bir işte veya durumda yeni başlayan deneyimsiz kişi. Eş anlamlılar: acemi, yeni başlayan, öğrenci. Acemi, bir alanda veya aktivitede yeni olan kişidir. Gençler buna çaylak veya noob demeyi tercih ediyor.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Şimdi sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – (hala) şimdi. Hala. şu ana kadar.

Aceminin karşıtı nedir?

“Novice” kelimesine karşılık gelen zıt anlamlılar arasında “master”, “competent” ve “expert” kelimeleri öne çıkıyor. Bu kelimeler özellikle günlük hayatta sıkça kullanılıyor.

Eş anlamlı kelimeler nedir 5. sınıf?

Eş anlamlı, eşanlamlı, alternatif veya eşanlamlı; farklı yazılışlarına rağmen aynı veya çok yakın anlamı olan kelimeler.

Kalp eş anlamlısı nedir?

Burada belirlediğimiz örneklerde hem “kalp” kelimesinin hem de “kalp” kelimesinin “kalp” kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz.

Acemi kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Novice kelimesinin eş anlamlıları şunlardır:- Beceriksiz, olgunlaşmamış, bilgisiz, acemi, cholpa, kaba, ilkel, deneyimsiz ve çekingen. Bu kelimeler bir cümlede novice kelimesi yerine kullanılabilir.

Kalp ve yürek nedir?

Kalp veya kardiyak, birçok hayvanda bulunan kaslı bir organdır. Bu organ, dolaşım sisteminin kan damarları aracılığıyla kanı pompalar. Pompalanan kan, vücudun gerekli bölgelerine besin ve oksijen taşırken, aynı zamanda karbondioksit gibi metabolik atıkları da akciğerlere taşır.

Düşmanın eş anlamlısı nedir?

Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.26 Mayıs 2021Birbirleriyle savaşan insanlara düşman denir. “Opponent” kelimesinin eş anlamlıları rival, adversary, foe, vb.’dir.

Eş anlamlısı nedir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirlerinin yerine geçebilir. Bir cümlede eş anlamlı kelimeler değiştirildiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Acele eş anlamlısı nedir TDK?

TDK’ya göre “acele” sözcüğünün eş anlamlısı olarak “acil” sözcüğünü kullanabilirsiniz.

Sitane ne demek?

Bir tarikatın veya tarikatın bir kolunun merkezi olan büyük localara verilen adlardan biri.

4.sınıf eş anlamlı kelimeler nelerdir?

Anlamları aynı ama yazılışları farklı olan kelimelere eş anlamlı denir. Kelimelerin eş anlamlısı olup olmadığı cümlelerde kullanımlarından anlaşılabilir. Eş anlamlı olarak da adlandırılan bu kelimelerin sayısı iki veya daha fazla olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir