İçeriğe geç

Asi Sözünün Anlamı Nedir

Aşı ne demek eski Türkçe?

Vaccine1 – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe āş “yama yapmak, eklemek, onarmak” kelimesinden türemiştir. Bu kelime muhtemelen Eski Türkçe aş – “geçirmek” fiiliyle ilişkilidir; ancak bu kesin değildir.

Aşı kişilik ne demek?

Sosyopati ve antisosyal kişilik bozukluğu olarak da adlandırılan antisosyal kişilik bozukluğu, kişinin bilişsel ve ruhsal özelliklerinde ciddi bozulmalara neden olmayan, ancak bazı davranış bozuklukları nedeniyle kişinin sosyal yaşamını olumsuz etkileyen bir tür ruh sağlığı sorunudur.

Aşı kız anlamı nedir?

Asi isminin anlamı: asi, inatçı.

Aşı hatun ne demek?

İsyankar, asi. Yararsız, inatçı. Çok asi, çok asi bir insan.

Aşı kimlere denir?

Aşılama, patojen bir mikroorganizmanın (virüs, bakteri) patojenik etkisini ortadan kaldırarak veya zayıflatarak sağlıklı kişilere uygulanmasıdır.

Aşı olmak ne demek?

“Aşılar, sağlıklı ve savunmasız kişilerde hastalıktan ve bunun ciddi sonuçlarından korunmak için kullanılır. Aşılar, özellikle bebeklerde ve çocuklarda bulaşıcı hastalıkların gelişmesini önleyebilir. Bu hastalıklardan kaynaklanan ölümler ve sakatlıklar önlenebilir.”

Aşı çocuk ne demek?

“Çocuklarda asi, yaramaz davranış, otoritenin isteklerine karşı geldikleri anlamına gelir.” “Söylediklerinin tam tersini yapacağım, inat olsun diye” ifadesi, asi bir çocuğun mesajıdır. Biyolojik çocuk otoriteye bakmaksızın istediği gibi davranırken, asi çocuk otoritenin isteklerine aykırı davranır.

Asiyim ne demek?

İsyankar kelimesi birçok insanın zihninde asi veya isyankâr olarak tanımlanıyor.

Aşı nasıl yazılır?

Sohbet. Az önce Türk Dil Kurumu (TDK) Başkanı Gürer Gülsevin’e “Aşı yapmak mı, aşı olmak mı?” diye sordum, “Get vaccinated / shoot / be shot / do / be done kullanımlarının hepsi doğrudur, hepsi kullanılabilir.” dedi.

Aşı kız ismi mi erkek ismi mi?

Asi: Asi hem erkek hem de kız ismi olarak kullanılır ve inatçı, asi anlamına gelir.

Aşı yapmak ne demek?

Aşılamanın amacı, bağışıklık sisteminin vücudu bulaşıcı hastalıklara karşı korumasına yardımcı olmaktır. Bu, vücudu söz konusu enfeksiyona karşı bağışık hale getirir. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye bulaşıcı etkenin antijeni verilir ve vücutta antikor üretimi uyarılır.

Aşın iki anlamı nedir?

Pişirilerek hazırlanan yiyecek anlamına gelir. Aynı zamanda buğday unundan yapılan makarnaya da “kül” denir. TDK sözlüğüne göre zeytinin mengenede sıkıldıktan sonra kalan posasına “kül” denir ki bunun farklı bir anlamı vardır.

Aşı kişilik nedir?

Başkalarına karşı saldırgan veya tehditkar olmak. Başkalarına zarar vermekten suçluluk duymamak. Kendi güvenliğini veya başkalarının güvenliğini düşünmeden tehlikeli şeyler yapmak. Sorumsuz olmak ve iş veya mali yükümlülüklerini yerine getirmemek.

Aşir kızı ne demek?

Aşır ismi, cemaatle namaz kılındıktan sonra veya dini törenler sırasında okunan Kuran’dan bir ayet anlamına gelir. Cinsiyete özgü bir isim olduğu için hem küçük kızlara hem de erkeklere verilebilir. Aşır ismi ne anlama geliyor ve neyi temsil ediyor? Ashir, dini törenler sırasında veya cemaatle namaz kılındıktan sonra okunan Kuran ayetlerini ifade eder.

Aşı olmanın önemi nedir?

Aşılama ve önemi: Aşılama, bireysel sağlık hakkının temel bir bileşenidir ve önleyici tıbbın en başarılı önlemlerinden biridir. Dünya genelinde, aşıyla önlenebilir hastalıklar rutin bağışıklama programları sayesinde büyük ölçüde azaltılmış olup, her yıl yaklaşık 2-3 milyon ölüm aşılama yoluyla önlenmektedir.

Aşının anlamı ne?

AŞILAMA NEDİR? Bir enfeksiyona karşı bağışıklık sağlamak için üretilen ve vücuda çeşitli şekillerde uygulanan biyolojik ürünlere aşı denir. Aşılama, insanları hastalıklardan ve bunların sonuçlarından korumak için sağlıklı ve savunmasız bireylere uygulanır.

Aşın açılımı nedir?

Amazon Standart Tanımlama Numarası (ASIN), kuruluş içinde ürün tanımlaması için Amazon’a ve iş ortaklarına atanan benzersiz bir tanımlama numarasıdır.

Aşı yapmak ne demek?

Aşılamanın amacı, bağışıklık sisteminin vücudu bulaşıcı hastalıklara karşı korumasına yardımcı olmaktır. Bu, vücudu söz konusu enfeksiyona karşı bağışık hale getirir. Aktif bağışıklık sağlamak için kişiye bulaşıcı etkenin antijeni verilir ve vücutta antikor üretimi uyarılır.

Aşı hangi dilde?

Asi (dizi)AsiDilTürkçeSezon sayısı2Bölüm sayısı71 (Bölüm listesi)Yapım19 satır daha

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Oğuzeli Escort