Görevini yapmayan memur nereye şikayet edilir?
Buna göre, ihbar ve şikâyetlerin iletileceği makamlar genellikle Cumhuriyet savcılığı veya kolluk kuvvetleridir. Ayrıca, ceza hukuku kapsamında suç teşkil eden ihbar ve şikâyetler valiliğe, kaymakamlığa, mahkemeye, büyükelçiliğe ve konsolosluğa iletilebilir.
Bir memur istemediği bir yerde çalıştırılabilir mi?
Kamu hizmetinin ifası sırasında bir memurun geçici olarak başka bir yere gönderilmesi normal bir işlem olmayıp, kamu yararı ve hizmetin gereği olarak ihtiyaç duyulması halinde istisnai durumlarda başvurulabilecek bir yoldur.
Görev yeri değişikliğini kabul etmeyen işçi ne yapmalıdır?
Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Karar No. 2007/16050 E. 2008/9181 K.; “Eski işyerine nakli kabul etmeyen işçinin işe alınmaması, işveren tarafından haksız fesih olarak değerlendirilmelidir. Bu durumda işçi kıdem tazminatı ve fesih tazminatına hak kazanır.” 3 Mart 2023
Görev yeri değişen memura disiplin cezasını kim verir?
Görev yeri değiştirilen memura disiplin cezası, disiplin cezasının verildiği tarihte çalıştığı kurumun disiplin amirleri ve kurulları tarafından verilir.
CİMER’e şikayet edilen memur ceza alır mı?
Şikâyet hakkını kullanan görevliler şikâyetlerinden dolayı cezalandırılamazlar.
Memur verilen görevi yapmazsa ne olur?
Türk Ceza Kanununun hizmette ihmal suçunu düzenleyen 230. maddesi hükmü şöyledir: Herhangi bir sebeple görevini ihmal eden veya geciktiren veya amirinin verdiği emri haklı bir sebep olmaksızın yerine getirmeyen memur, üç aydan bir yıla kadar hapis ve bin liradan beş bin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.
Memur görev yerini terk ederse ne olur?
Görevliler, amirlerinin izni olmadan veya gerekçe göstermeden görev yerlerini terk edemezler. Görevden ayrılırsa, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 125/A-b maddesine aykırılık nedeniyle disiplin soruşturması başlatılır.
Memur görevlendirme isteyebilir mi?
Madde 4 – Memur, aşağıdaki hallerde geçici olarak görevlendirilebilir: a) Görevin gereklerini taşıması ve yapacağı işin mesleği ile ilgili olması, b) Bu görevde çalışmayı kabul etmesi, c) Çalıştığı işyerinin personelinin 7 nci veya daha yukarı sınıfta olması.
Memur istediği yere atanabilir mi?
Madde 19 – Görevliler, kurumlarının talebi ve onayı ile bulundukları hizmet bölgesinden daha alt bir hizmet bölgesine atanabilirler. Bu takdirde kısmi hizmet bölgesinde geçirilen hizmet süreleri, bırakılan bölgedeki hizmet süresine sayılır.
Görev tanımını imzalamak zorunlu mu?
Öncelikle işverenin çalışana iş tanımındaki değişikliği yazılı olarak bildirmesi gerekir. Bu bildirime yanıt olarak çalışanın 6 iş günü içinde bu değişikliği yazılı olarak kabul etmesi gerekir.
Görev tanımı değiştirilebilir mi?
Çalışana iş tanımında yapılan herhangi bir değişiklik yazılı olarak bildirilmelidir. Çalışan daha sonra iş tanımındaki değişikliği 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul etmelidir. Sessizlik ve atanan işin yapılması kabul anlamına gelmez.
Görev değişikliği esaslı değişiklik midir?
Öncelikle, hizmet devri gibi çalışma koşullarında köklü bir değişiklik içeren tüm hususlar işveren tarafından çalışana yazılı olarak bildirilmelidir. Bu forma uyulmadan gerçekleşen veya çalışan tarafından 6 iş günü içinde yazılı olarak kabul edilmeyen bir hizmet devri çalışan için bağlayıcı değildir.
Memur amirine selam vermek zorunda mı?
Bir kamu görevlisinin görevi başındaki amirine karşı sözlü saygısızlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesi uyarınca maaşından kesinti yapılması şeklinde disiplin cezasını gerektirir.
Memur hakkında soruşturma nasıl açılır?
Bir kamu görevlisinin disiplin kurallarını ihlal eden davranışının soruşturulması gerektiğinde, yetkili amirleri tarafından disiplin soruşturması başlatılır. Kamu görevlileri hakkında disiplin soruşturmalarının usule uygun olarak yürütülmesi zorunludur.
Görev yeri değişikliği cezası hangi hallerde verilir?
İşe geç gelmek, erken çıkmak veya izinsiz veya mazeretsiz olarak iş yerini terk etmek.
Görevini yapmayan memura ne ceza verilir?
Bir memurun üç ila dokuz gün boyunca mazereti olmaksızın ve sürekli olarak göreve gelmemesi, terfinin askıya alınmasının uygulanabileceği durumlardan biridir. Suçun ciddiyetine bağlı olarak, memurun terfisi bir ila üç yıl süreyle askıya alınabilir.
184 şikayet edince ne olur?
İhbarı alan tütün ekibi derhal belirtilen adrese giderek ihbarı yerinde inceler. Denetleme ekibi bir ihlal tespit ederse gerekli tedbirler alınır ve denetim görüntüleri ve raporları sistem üzerinden merkez ofise gönderilir.
Devlet memuru şikayet edilirse ne olur?
Ayrıca şikâyetçiye durum bildirilir. Yapılacak işlemler: Madde 7 – Bu Yönetmelikte belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılan şikâyetler yetkili mercilerce incelenir ve karara bağlanır. Kararlar şikâyetçilere ve gerektiğinde şikâyetçiye yazılı olarak bildirilir.
İftira uğrayan memur ne yapmalı?
Özetle, hem 4483 sayılı Türk Ceza Kanunu ve hem de 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu anlamında, bir kamu görevlisine veya kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret, haksız itham ve iftira suçunu oluşturan fiiller şikâyete bağlı suç olmayıp, re’sen kovuşturma yapılması zorunludur.